BELAJAR PERAKAUNAN HARI INI!

PROSPEK MASA DEPAN DENGAN PROGRAM PERAKAUNAN

Mempelajari perakaunan akan memberi pelajar pengetahuan tentang undang-undang yang mengatur perniagaan, skema pentadbiran perniagaan khas, etika perakaunan, statistik, dan teori perakaunan. Pelajar akan diajar bagaimana menyediakan dokumen-dokumen penting yang berkaitan dengan pekerjaan anda, termasuk cadangan perniagaan, penyata kewangan, dan penyata cukai.

Program ini dirancang untuk menyediakan graduan dengan kemahiran intelektual dalam bidang perakaunan khusus dan persekitaran perniagaan global. Graduan akan dikembangkan secara holistik untuk menjadi pengamal terkemuka yang menyokong usaha perniagaan dan komersial. Program ini menyediakan pelbagai pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk kerjaya dalam profesion perakaunan dan kewangan. Kurikulum merangkumi bidang utama seperti perakaunan & pelaporan kewangan, pengurusan & kawalan perakaunan, sistem maklumat perakaunan, audit & jaminan, perakaunan sektor awam, percukaian, tadbir urus korporat, dan nilai & etika profesional.

Mohon Sekarang !

Attractive Scholarships Available

By clicking "Submit", you hereby agree to the terms of our Privacy Policy as found in the bottom of our page.

PROGRAM YANG DITAWARKAN

Asasi Pengajian Perniagaan bertujuan untuk memberi pelajar pengetahuan asas yang diperlukan yang membawa kepada kajian akademik lanjutan dalam perniagaan, perdagangan, dan industri.

Tempoh Pengajian

1 Tahun

Pengambilan

Jan, April & Ogos

Program ini menyediakan pelajar dengan pelbagai pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk kerjaya dalam bidang perakaunan dan kewangan di peringkat separa profesional serta bagi lulusan Diploma ini untuk melanjutkan pendidikan dan latihan mereka untuk menjadi akauntan profesional yang berkelayakan.

Tempoh Pengajian

2 Tahun

Pengambilan

Jan, April & Ogos

 

Sarjana Muda Perakaunan dirancang untuk menyediakan graduan dengan kemahiran intelektual dalam bidang perakaunan khusus dan persekitaran perniagaan global. Graduan akan dikembangkan secara holistik untuk menjadi pengamal terkemuka yang menyokong usaha perniagaan dan komersial. Program ini menyediakan pelbagai pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk kerjaya dalam profesion perakaunan dan kewangan. Kurikulum merangkumi bidang utama seperti perakaunan & pelaporan kewangan, pengurusan & kawalan perakaunan, sistem maklumat perakaunan, audit & jaminan, perakaunan sektor awam, percukaian, tadbir urus korporat, dan nilai & etika profesional.

Tempoh Pengajian

4 Tahun

Pengambilan

Jan, April & Ogos

PENDAFTARAN KINI DIBUKA

KENAPA AMU?

SETARA 4-BINTANG

AMU diiktiraf Universiti SETARA 4-Bintang (Berdaya Saing) oleh Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) Malaysia.

UNIVERSITI SERBA LENGKAP

AMU merupakan institut pengajian tinggi yang menawarkan pelbagai program dari peringkat ijazah hingga pascasiswazah​

PROGRAM BERAKREDITASI

Program kami diiktiraf sepenuhnya oleh MQA. Universiti ini diiktiraf secara antarabangsa oleh Accreditation Service for International Colleges (ASIC) dan juga merupakan ahli Association of Commonwealth Universities

MENEPATI KEHENDAK INDUSTRI

Kurikulum pendidikan yang menepati kehendak industri kami mendedahkan pelajar kepada amalan industri untuk memastikan mereka sedia memasuki alam pekerjaan

KAMPUS SERBA LENGKAP

Kampus kami dilengkapi teknologi terkini serta peralatan pengajaran moden untuk mewujudkan persekitaran pembelajaran yang selesa dan bermanfaat

BIASISWA & ANUGERAH BURSARI

BIASISWA ASASI

Pelajar yang ingin mendaftar untuk program Asasi akan mendapat 100% biasiswa dan boleh melanjutkan pelajaran ke bidang berkaitan yang ditawarkan oleh Universiti.

ANUGERAH BURSARI

Pengecualian Yuran Pengajian sehingga 30% untuk program Ijazah dan Diploma terpilih.

FASILITI

PENDAFTARAN KINI DIBUKA

Copyright ©  AMU JOHOR BAHRU CAMPUS (KPT/JPT/DFT/US/J 03) © 2021

Privacy Notice. All Rights Reserved

Asia Metropolitan University
X