BELAJAR KEJURURAWATAN HARI INI!

PROSPEK MASA DEPAN DENGAN PROGRAM KEJURURAWATAN

Program ini bertujuan untuk menghasilkan graduan kejururawatan yang profesional yang mempunyai pemikiran kritis, kemahiran sosial dan bersemangat untuk menyediakan perkhidmatan bagi memenuhi keperluan kesihatan kepada individu, keluarga, masyarakat dan penduduk secara keseluruhan.

Mohon Sekarang !

Attractive Scholarships Available

By clicking "Submit", you hereby agree to the terms of our Privacy Policy as found in the bottom of our page.

PROGRAM YANG DITAWARKAN

Program ini memberi peluang untuk anda meneroka dan mengembangkan pemahaman asas dalam semua bidang sains. Setelah menamatkan program ini, anda akan dapat melanjutkan pelajaran ke peringkat Ijazah dibidang Sains Kesihatan.

Tempoh Pengajian

1 Tahun

Pengambilan

Jan, April & Ogos

Program ini mempersiapkan anda untuk menjadi jururawat yang berkelayakan, yang dikenali di Malaysia dan negara-negara jiran seperti Singapura dan Brunei. Peluang pekerjaan tersedia setelah tamat pengajian di hospital kerajaan dan swasta tempatan di Malaysia.

Tempoh Pengajian

3 Tahun

Pengambilan

Jan, April & Ogos

 

Program 4 tahun ini mempersiapkan anda untuk menjadi jururawat yang berkelayakan dengan kebolehan khas seperti kemahiran berfikir kritis, kemahiran membuat keputusan dan kualiti kepemimpinan yang akan membolehkan anda berfungsi sebagai jururawat ijazah. Jururawat berkelayakan ijazah mempunyai permintaan yang tinggi di dalam dan luar negara.

Tempoh Pengajian

4 Tahun

Pengambilan

April & September

 

PENDAFTARAN KINI DIBUKA

KENAPA AMU?

SETARA 4-BINTANG

AMU diiktiraf Universiti SETARA 4-Bintang (Berdaya Saing) oleh Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) Malaysia.

UNIVERSITI SERBA LENGKAP

AMU merupakan institut pengajian tinggi yang menawarkan pelbagai program dari peringkat ijazah hingga pascasiswazah​

PROGRAM BERAKREDITASI

Program kami diiktiraf sepenuhnya oleh MQA. Universiti ini diiktiraf secara antarabangsa oleh Accreditation Service for International Colleges (ASIC) dan juga merupakan ahli Association of Commonwealth Universities

MENEPATI KEHENDAK INDUSTRI

Kurikulum pendidikan yang menepati kehendak industri kami mendedahkan pelajar kepada amalan industri untuk memastikan mereka sedia memasuki alam pekerjaan

KAMPUS SERBA LENGKAP

Kampus kami dilengkapi teknologi terkini serta peralatan pengajaran moden untuk mewujudkan persekitaran pembelajaran yang selesa dan bermanfaat

BIASISWA & ANUGERAH BURSARI

BIASISWA ASASI

Pelajar yang ingin mendaftar untuk program Asasi akan mendapat 100% biasiswa dan boleh melanjutkan pelajaran ke bidang berkaitan yang ditawarkan oleh Universiti.

ANUGERAH BURSARI

Pengecualian Yuran Pengajian sehingga 30% untuk program Ijazah dan Diploma terpilih.

FASILITI

PENDAFTARAN KINI DIBUKA

Copyright ©  AMU JOHOR BAHRU CAMPUS (KPT/JPT/DFT/US/J 03) © 2021

Privacy Notice. All Rights Reserved

Asia Metropolitan University
X